Jacht Techniek

Jacht Techniek

Bij Jachtservice REM Yachting begrijpen we dat er vele soorten techniek aan boord van een schip zijn. Daarom hebben we onze producten ingedeeld in verschillende groepen, zodat u gemakkelijk de juiste oplossing kunt vinden voor uw scheepstechnische installatie, reparatie en onderhoudsbehoeften. Of het nu gaat om elektronica, motoren, boegschroeven of andere technische componenten, wij hebben de expertise en ervaring om u te helpen. Lees hieronder meer over elke groep en ontdek hoe wij u van dienst kunnen zijn.


* Stroomvoorziening (accu laders & omvormers)

* Scheepsmotoren & koppelingen

* Schroeven en schroefas systemen

* Boeg- en hekschroeven

* Hydraulische systemen

* Waterdruk systemen

* Verwarming en waterverwarming

* Vuilwater systemen

* Navigatie en Communicatie systemen

Stroomvoorziening aanboord

Bij Jachtservice REM Yachting begrijpen we dat een betrouwbare stroomvoorziening aan boord van een schip van cruciaal belang is. Vooral voor mensen die op hun boten leven, is het hebben van goed functionerende elektrische installatie van groot belang.


Onze expertise omvat het werken met verschillende soorten voltages, waaronder 12V, 24V, 48V, 230V en 380V. Wij werken enkel met hoogwaardige merken wat betreft laders, omvormers en MPPT's, om ervoor te zorgen dat uw stroomvoorziening altijd optimaal is.


De plaatsing van de juiste hoofdschakelaars en zekeringen op een overzichtelijke manier, maakt een ingewikkelde installatie begrijpbaarder. Wij begrijpen de risico's die gepaard gaan met het installeren van deze systemen, daarom zorgen we altijd voor de juiste installatie, om de veiligheid aan boord te waarborgen.


Scheepsmotoren en keerkoppelingen

Scheepsmotoren en keerkoppelingen zijn essentiële componenten van een boot. De scheepsmotor is verantwoordelijk voor het aandrijven van het vaartuig, terwijl de keerkoppeling de mogelijkheid biedt om de draairichting van de schroef te regelen.

De scheepsmotor wordt meestal aangedreven door dieselbrandstof en kan zowel een binnenboord- als een buitenboordmotor zijn. Het voordeel van een binnenboord motor is dat hij goed beschermd is in de romp van de boot, waardoor hij minder gevoelig is voor schade. Bovendien biedt een binnenboord motor een soepelere en efficiënte krachtoverdracht naar de keerkoppeling. Bij binnenboord motoren zijn ook veel grotere vermogens beschikbaar dan buitenboord motoren. Door het aantal toeren van de motor te wijzigen, wijzig je het aantal omwentelingen van de schroef waardoor de boot sneller of langzamer vaart.

De keerkoppeling speelt een cruciale rol bij het regelen van de beweging van de boot. Het stelt de schipper in staat om vooruit of  achteruit te varen. Hierdoor is een vaartuig eenvoudiger te manoeuvreren. Het werkt door de draairichting van de motor om te zetten in een geschikte beweging van de schroef. Dit maakt nauwkeurige besturing en moeiteloze manoeuvreerbaarheid mogelijk, zelfs in krappe ruimtes.

Motoren en keerkoppelingen zijn er in vele soorten en maten. Neem contact op met Jachtservice REM Yachting voor een vrijblijvende offerte of advies op maat welke motor of keerkoppeling bij u past. Ook in het geval van problemen aan de de keerkoppeling of motor, bent u bij ons aan het juiste adres!

Schroeven en Schroefas systemen

Een schroefas systeem is een essentieel onderdeel van een boot en speelt een cruciale rol in de voortstuwing van het vaartuig. Het bestaat uit een schroefas, een schroef en verschillende onderdelen die samenwerken om de boot vooruit te duwen.


De schroefas, meestal gemaakt van roestvrij staal of staal, zorgt voor de verbinding tussen de motor en de schroef. Het is ontworpen om de draaibeweging van de motor over te brengen naar de schroef, waardoor de boot kan bewegen in het water. De schroefas wordt ondersteund door lagers en afdichtingen om wrijving te verminderen en te voorkomen dat er water in het ruim terechtkomt. In veel gevallen worden een stuwdruklager en homokinetische koppeling toegepast om de trillingen van de motor op te vangen zodat deze niet doorgegeven worden aan het schroefas systeem.


Een goed functionerend schroefas systeem is van vitaal belang om een soepele en efficiënte voortstuwing van de boot te garanderen. Bij Jachtservice REM Yachting begrijpen we het belang van een goed onderhouden en optimaal functionerend schroefas systeem.

Boeg en Hekschroef systemen

Boegschroeven en hekschroeven zijn belangrijke apparaten voor schepen. Ze worden geïnstalleerd aan de voor- en achterkant van het schip en spelen een cruciale rol voor het manoeuvreren van de boot.


De boegschroef bevindt zich aan de voorkant van het schip en wordt gebruikt om de voorkant van de boot zijwaarts te bewegen, waardoor het aanmeren en afmeren eenvoudiger wordt.


De hekschroef, aan de andere kant, is gemonteerd aan de achterkant van het schip en helpt bij het zijwaards manouvreren en draaien van de boot.


Deze schroeven zijn vooral handig in nauwe ruimtes en bij sterke wind wat het aanleggen bemoeilijkt.


Er zijn verschillende type te onderscheiden. De meest voorkomende is de elektrische. Hierbij voorziet een electro motor de draaiende beweging van de schroef. Doormiddel van een relais wordt de stroomrichting van de motor veranderd zodat deze ook de andere kant op kan draaien.


Voor de zwaardere toepassingen wordt steeds meer hydrauliek gebruikt. Hierbij voorziet een PTO pomp ,gemonteerd op de motor, een systeem van leidingen van oliedruk. Met deze oliedruk wordt een hydraulische motor aangedreven. Een serie van kleppen zorgt voor een verandering in de oliestroom waardoor de schroef links- en rechtom kan draaien.


Heeft u problemen met uw boeg- of hekschroef of wilt u advies om uw schip van zo'n handig hulpmiddel te voorzien? Dan kan REM Yachting u helpen of advies geven.

Hydraulische systemen

Een hydraulisch systeem aan boord van uw boot kan een waardevolle toevoeging zijn, aangezien het u in staat stelt om verschillende taken efficiënt uit te voeren. Een hydraulisch systeem maakt gebruik van vloeistofdruk om kracht over te brengen en kan worden gebruikt voor diverse toepassingen aan boord, zoals de besturing van het roer, ankerlieren, deklieren en stabilisatoren. Het grote voordeel van een hydraulisch systeem is de kracht en precisie waarmee het werkt, waardoor u gemakkelijk en nauwkeurig verschillende apparaten en systemen aan boord kunt bedienen. Dit maakt het niet alleen handig, maar ook veiliger en comfortabeler tijdens het varen.

Door een hydraulisch systeem aan boord te hebben, kunt u de betrouwbaarheid van uw scheepsapparatuur vergroten. Het systeem maakt gebruik van hoogwaardige componenten die bestand zijn tegen zware omstandigheden, zodat het langer meegaat. Dit betekent dat u minder vaak reparaties of onderhoudswerkzaamheden hoeft uit te voeren, wat u tijd en geld bespaart. Bovendien zorgt een hydraulisch systeem voor een snelle reactietijd, waardoor u snel kunt handelen in noodgevallen of onvoorziene situaties. Kortom, een hydraulisch systeem aan boord van uw boot biedt u de nodige kracht, precisie en betrouwbaarheid om veilig en efficiënt te varen.


Neem contact op met Jachtservice REM Yachting voor een aanbod op maat naar uw wensen.

Waterdruk systemen

Een waterdruksysteem aan boord van een schip is een essentieel onderdeel van het comfort en de functionaliteit aan boord. Dit systeem zorgt voor de waterdruk die nodig is om verschillende taken uit te voeren, zoals het nemen van een douche, het wassen van de handen of het afspoelen van de vaat.

Het waterdruksysteem werkt door middel van een pomp die het water vanuit de watertank aan boord naar verschillende kraanpunten pompt. Het systeem is ontworpen om een constante waterdruk te handhaven, ongeacht de vraag naar water op verschillende locaties aan boord.

Met een centrale verwarming of boilersysteem toegevoegd aan het waterdruksysteem, kunt u aan boord genieten van zowel warm als koud water. Dit betekent dat u comfortabel kunt douchen met warm water na een lange dag op het water, en ook eenvoudig koud water kunt gebruiken voor andere toepassingen, zoals het wassen van uw handen of het afspoelen van uw dek of hengelspullen.

Heeft u een drinkwater systeem en heeft u problemen of onderhoud nodig, of wilt u een drinkwatersysteem aanboord. Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met Jachtservice REM Yachting.

Verwarming en waterverwarming

Bij Jachtservice REM Yachting begrijpen we dat comfort aan boord van uw boot essentieel is. Daarom bieden wij een breed scala aan verwarmingsopties om ervoor te zorgen dat u altijd kunt genieten van aangename temperaturen, zelfs tijdens koude dagen op het water.

Een van de populaire opties voor verwarming aan boord is luchtverwarming. Dit systeem werkt door warme lucht te verspreiden door middel van ventilatieopeningen. De luchtverwarmer gebruikt brandstof, zoals diesel, om warme lucht te genereren en deze naar verschillende delen van uw boot te sturen. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en een comfortabele omgeving waarin u kunt ontspannen.

Een andere veelvoorkomende verwarmingsoptie is waterverwarming. Hierin kunnen we twee systemen uitsplitsen.

* Een kachel die enkel water verwarmd om dit met leidingen door diverse radiatoren in de boot te verspreiden

* Een kachel die hetzelfde werkt als de cv ketel bij u thuis maar dan op diesel. Het warme water kan worden gebruikt voor het verwarmen van uw interieur, maar ook voor het warme water in uw keuken en badkamer. Het hebben van warm water aan boord zorgt voor extra comfort en maakt uw verblijf op het water nog aangenamer.


Voor warm water kunt u ook een boiler plaatsen. Deze kan verwarmd worden door 230V, maar ook door het warme koelwater van de motor door de boiler te laten stromen. In sommige gevallen wordt ook de boven genoemde waterverwarmer omgeleid, zodat deze ook door de boiler stroomt en de kachel dus ook een boiler warm maakt.

Bij Jachtservice REM Yachting helpen we u graag bij het selecteren, installeren en onderhouden van de juiste verwarmingssystemen aan boord van uw boot. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de vele mogelijkheden om uw boot comfortabel en gezellig te maken, ongeacht het weer buiten.

Vuilwater systemen

Wanneer u een boot bezit, is het belangrijk om rekening te houden met de juiste behandeling van afvalwater, met name zwart water ofwel wc-water. Het lozen van zwart water kan namelijk leiden tot boetes, aangezien het in strijd is met de lokale wet- en regelgeving.


Om de juiste opvang van zwart water te garanderen, kan een zwart water opvang systeem in uw boot worden geïnstalleerd. De meest gebruikte optie hiervoor is het plaatsen van een aparte en speciale tank.


Bij het bepalen van de grootte van de tank en het type materiaal moet rekening worden gehouden met het aantal personen aan boord, de duur van uw reis en de beschikbare ruimte op uw boot. Roestvrij staal (RVS), staal en kunststof zijn de meest gebruikte materialen voor zwartwateropslagtanks. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak en corrosiebestendigheid.


Bij Jachtservice REM Yachting hebben we uitgebreide ervaring in het installeren en onderhouden van zwart water opvangsystemen in boten. We begrijpen de wettelijke eisen en normen met betrekking tot deze systemen en kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste tank voor uw boot. Neem contact met ons op voor meer informatie